Meteen naar de inhoud
Goed vormgeven van talent
ontwikkeling in je organisatie

Door: Mirjam Baars

Omdat de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, is het belangrijk dat je als HR veel aandacht besteedt aan talentontwikkeling. In de eerste plaats om nieuw talent aan te trekken. Maar zeker ook om huidig talent te binden aan je organisatie. Maar hoe kun je goed vormgeven aan talentontwikkeling?

Stap 1: Bepaal de focus

Een eerste stap die je moet zetten is na te gaan waar je focus op ligt als het gaat om talentontwikkeling. Iedere organisatie kent een eigen talentontwikkelingsbeleid. Dit talentontwikkelingsbeleid kent vaak een impliciet karakter en heeft doorgaans een duidelijke focus.

Op basis van ruim 20 jaar onderzoek in bedrijven, kunnen we 3 typen talentontwikkelingsbeleid onderscheiden. Hieronder is een beschrijving van deze 3 typen weergegeven.   

Stap 2: Talentontwikkeling vanuit HR versterken

Wat kun je nu per type talentontwikkelingsbeleid doen om talentontwikkeling goed tot zijn recht te laten komen?  We laten hieronder zien wat goed presterende bedrijven op HR-terrein zoal doen om talentontwikkeling te versterken. 

Toetsen eigen talentontwikkelingsbeleid: Keurmerk Talentontwikkeling

Wil je je HR-praktijken op het gebied van talentontwikkeling eens langs de meetlat leggen? Dat kan. Via het Keurmerk Talentontwikkeling kun je achterhalen of het talentontwikkelingsbeleid in jouw organisatie op voldoende niveau is. Als je het Keurmerk Talentontwikkeling krijgt toegekend, kun je hiermee nieuw talent aantrekken. Ook leidt het tot binding van bestaand talent in je organisatie. Meer informatie: https://keurmerktalentontwikkeling.nl/wat-is-het-keurmerk/

Als organisatie kun je in aanmerking komen voor een bronzen, zilveren of gouden keurmerk. 

Ook erkenning krijgen?